"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Anyukám féle szamóca leves

 
Nem vagyok egy nagy gyümölcsleves
evő. Szerintem jól lakni csak sós étellel lehet. Nem is szoktam a hagyományos értelemben vett gyümölcslevest főzni, csak ezt ami szintén Anyukám találmánya.
Hozzávalók:
2 liter tej
Cukor-ízlés szerint
1 csomag vaníliás pudingpor
1 fahéj rúd
1 vanília rúd
8-10 szem szegfűszeg
80dkg fagyasztott szamóca (vagy meggy, cseresznye)
1 citrom reszelt héja
A tejet feltesszük forrni a felvágott vaníliarúddal, fahéjjal, szegfűszeggel, citrom héjjal és cukorral. Ha forr, kikeverjük a pudingot 3 e.k cukorral és kevés hideg tejjel, csomómentesre. Besűrítjük vele a tejet. Ha újra forr, kivadásszuk a fűszereket.
Elzárva alatta a gázt, beleöntjük a fagyasztott gyümölcsöt. Nem kell főzni már! Így nem fő szét és el is hűti a levét. Isteni finom nyári leves.

6 megjegyzés:

  1. Én sem vagyok nagy gyümölcsleves evő, meggylevest szoktam nyáron főzni, de ez a leves is biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Dia!
    KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK SOK SZERETETTEL!! PUSZI!

    VálaszTörlés
  3. Nézz be hozzám kérlek: Húsvéti nyuszi hozta díj!

    VálaszTörlés
  4. Megcsináltuk! Finom lett.
    Köszi a receptet!

    VálaszTörlés