Beérett a málnánk, gyorsan készítettem belőle egy egyszerű sütit!
Hozzávalók:
4 tojás
12 dkg cukor/xilit/eritrit
6 dkg olvasztott kókuszolaj
8 dkg liszt
1 csipet só
2,5 dl tej
25 dkg málna
A fent írt sorrendben összekeverjük a hozzávalókat a málnán kívül.
A málnát a szilikon formába szórjuk, ráöntjük a tésztát. 180 fokon addig sütjük, mikor már nem "rezeg", ha megmozgatjuk. Lehűtve tálaljuk!
"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."
Arany János: A walesi bárdok
Diós kifli
Nagyon
egyszerű, szállítható desszert, mely bármikor jól jöhet egy
kirándulás, vagy ünnep alkalmával. Formavarázzsal pedig gyerekjáték az elkészítése!
Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg margarin
1 db tojás
10 dkg darált dió
A hozzávalókat összedolgozzuk, Formavarázs segítségével kinyomjuk. 180 fokon, légkeverésen sütjük, porcukorba forgatva tálaljuk. Sütőtökös brownie
Kaptam 2 nagy sütőtököt,amiből az egyiket megsütve,rájöttem,hogy nem a legfinomabb fajta. Rögtön elkezdtek forogni a kerekek,hogy mit is csináljak vele. A választásom egy nagyon finom desszertre esett,így már tudom mi lesz a másik tökből is :-)
Hozzávalók:
40 dkg sült sütőtök püré
10 dkg étcsokoládé
2 db tojás
5 dkg xikit/eritrit
2 e.k. kakaó
5 dkg keményítő
1 t.k sütőpor
Fahéj
Vaníliapor
Csipet só
Száraz hozzávalókat összekeverjük,csokit megolvasztjuk. Az összes nedves hozzávalót összeturmixoljuk,aztán a szárazakat is hozzákeverjük. Közepes tepsibe sütőpapírra öntjük,180 fokon megsütjük.
Hozzávalók:
40 dkg sült sütőtök püré
10 dkg étcsokoládé
2 db tojás
5 dkg xikit/eritrit
2 e.k. kakaó
5 dkg keményítő
1 t.k sütőpor
Fahéj
Vaníliapor
Csipet só
Száraz hozzávalókat összekeverjük,csokit megolvasztjuk. Az összes nedves hozzávalót összeturmixoljuk,aztán a szárazakat is hozzákeverjük. Közepes tepsibe sütőpapírra öntjük,180 fokon megsütjük.
Túrógombóc ami elronthatatlan
A Tupperware termékek nagyon rég a konyhám szerves részei. Szeretem, hogy praktikusak, szépek és "okosak". Egyik kedvencem a Tálalómester, melyben gyerekjáték a túrógombóc. Nem esik szét a lobogó vízben és nem lesz kemény!
Hozzávalók:
50 dkg túró
2 tojás
14 dkg búzadara
Összekeverjük, kigombócoljuk és a Tálalómesterbe sorakoztatjuk. Lobogó forró vizet öntünk alá, hogy ellepje. 15 percig hagyjuk benne,majd kivesszük szűrőstől és lecsepegtetjük.
8 dkg zsemlemorzsát lepirítunk vajon,ebben forgatjuk meg a gombócokat. Porcukorral/eritrittel tálaljuk
Hozzávalók:
50 dkg túró
2 tojás
14 dkg búzadara
Összekeverjük, kigombócoljuk és a Tálalómesterbe sorakoztatjuk. Lobogó forró vizet öntünk alá, hogy ellepje. 15 percig hagyjuk benne,majd kivesszük szűrőstől és lecsepegtetjük.
8 dkg zsemlemorzsát lepirítunk vajon,ebben forgatjuk meg a gombócokat. Porcukorral/eritrittel tálaljuk
Gesztenyés tekercs
Nagyon finom,lágy krémes piskótát készítettem a hétvégén kis családom nagy örömére. Természetesen a gesztenyés krémekben megszokott töménytelen mennyiségű margarin nélkül.
Piskóta:
6 tojás
6 dkg xilit/eritrit
2 e.k zabliszt
4 e.k darált dió
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kihabosítjuk az édesítővel,elkeverjük benne a lisztet és diót. A fehérjét csipet sóval habbá verjük,óvatosan a sárgájához keverjük. Gáztepsire,sütőpapírra simítjuk. 10 percig 180 fokon,majd 150 fokon készre sütjük.
Krém:
50 dkg mascarpone
50 dkg gesztenye massza
Édesítő
Ezeket simára keverjük.
A megsült piskótáról lehúzzuk a papírt,majd a papírral együtt feltekerjük.
Ha kihűlt,megkenjük a krémmel és már szeletelhetjük is .
Piskóta:
6 tojás
6 dkg xilit/eritrit
2 e.k zabliszt
4 e.k darált dió
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kihabosítjuk az édesítővel,elkeverjük benne a lisztet és diót. A fehérjét csipet sóval habbá verjük,óvatosan a sárgájához keverjük. Gáztepsire,sütőpapírra simítjuk. 10 percig 180 fokon,majd 150 fokon készre sütjük.
Krém:
50 dkg mascarpone
50 dkg gesztenye massza
Édesítő
Ezeket simára keverjük.
A megsült piskótáról lehúzzuk a papírt,majd a papírral együtt feltekerjük.
Ha kihűlt,megkenjük a krémmel és már szeletelhetjük is .
NoCarb hókifli
Mennyei diétás hókiflit készítettem hétvégén liszt és cukor nélkül. Diós volt az első áldozat,de karácsonyig készül még mákos, meggyes, lekváros, gesztenyés is.
Hozzávalók:
90g rostmix
0,25 dl tej
6 dkg xilit/eritrit
30 g olvasztott kókuszszír
3 tojás
Fél cs sütőpor
Csipet só
A hozzávalókat összegyúrjuk és 15 percig pihentetjük.
Felét kifli formájúra gyártottam,ehhez pedig egy kört nyújtottam,8 cikkbe vágtam,tölteléket tettem rá és feltekertem. A másik módhoz hosszú és kb 10 cm széles csíkot nyújtottam. A hosszabb oldalára halmoztan a tölteléket,feltekertem szorosan és 4-5 cm-es darabokra vágtam.
Sütőpapíros tepsin,180 fokon sütöttem majd darált xilitbe forgattam. Teljesen kihűtöttem és csak utána tettem dobozba.
Dió töltelék:
25 dkg darált dió
0,5-1 dl tej
Fél citrom reszelt héja
10 dkg xiilt/eritrit
Mazsola ízlés szerint
Felfőzzük a diót a tejjel és édesítővel,majd a tűzről levéve belekeverjük a citromot és a mazsolát. (Ebből a mennyiségből jut a gyerekeknek is csipegetni való ;-) )
Hozzávalók:
90g rostmix
0,25 dl tej
6 dkg xilit/eritrit
30 g olvasztott kókuszszír
3 tojás
Fél cs sütőpor
Csipet só
A hozzávalókat összegyúrjuk és 15 percig pihentetjük.
Felét kifli formájúra gyártottam,ehhez pedig egy kört nyújtottam,8 cikkbe vágtam,tölteléket tettem rá és feltekertem. A másik módhoz hosszú és kb 10 cm széles csíkot nyújtottam. A hosszabb oldalára halmoztan a tölteléket,feltekertem szorosan és 4-5 cm-es darabokra vágtam.
Sütőpapíros tepsin,180 fokon sütöttem majd darált xilitbe forgattam. Teljesen kihűtöttem és csak utána tettem dobozba.
Dió töltelék:
25 dkg darált dió
0,5-1 dl tej
Fél citrom reszelt héja
10 dkg xiilt/eritrit
Mazsola ízlés szerint
Felfőzzük a diót a tejjel és édesítővel,majd a tűzről levéve belekeverjük a citromot és a mazsolát. (Ebből a mennyiségből jut a gyerekeknek is csipegetni való ;-) )
Zeller brassói
Régóta gondolkodom rajta,hogy a brassói hogyan lehetne egészségesebb. A sütőben sűlt krumpli nekem mindig túl száraz,meg egyébként is a krumpli nem kedvez a kilóknak. Zeller rajongó vagyok minden formában. A sült zeller pedig a legkedvesebb köret számomra,így ki kellett,hogy próbáljam a zeller brassóit.
Hozzávalók:
50 dkg szűzérme/lapocka
1 nagy hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
Kevés olaj
Só,bors
1 kg zeller
A zellert megpucolom,megmosom,kockára vágom. Sütőpapíros tepsibe szórom,olaj spray-vel meglocsolom és 200 fokon,légkeverésen 30-40 percig sütöm (egyszer átforgatm félidőben)
A húst kockára vágva minimális olajon megpirítom. Hozzáadom a finomra vágott hagymát és a kockázott paradicsomot. Ha zsírjára pirult,felengedem annyi vízzel,ami éppen ellepi. Ezt addig ismétlem míg a hús puha nem lesz. A végén nagyon kevés szaftot hagyva sózom,borsozom,zúzott fokhagymával ízesítem. Ha mindkettő kész, összekeverem. Csemegeuborkával találom.
Hozzávalók:
50 dkg szűzérme/lapocka
1 nagy hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
Kevés olaj
Só,bors
1 kg zeller
A zellert megpucolom,megmosom,kockára vágom. Sütőpapíros tepsibe szórom,olaj spray-vel meglocsolom és 200 fokon,légkeverésen 30-40 percig sütöm (egyszer átforgatm félidőben)
A húst kockára vágva minimális olajon megpirítom. Hozzáadom a finomra vágott hagymát és a kockázott paradicsomot. Ha zsírjára pirult,felengedem annyi vízzel,ami éppen ellepi. Ezt addig ismétlem míg a hús puha nem lesz. A végén nagyon kevés szaftot hagyva sózom,borsozom,zúzott fokhagymával ízesítem. Ha mindkettő kész, összekeverem. Csemegeuborkával találom.
Szerintem kinézetre nagyon hasonló,ízre pedig finomabb!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)