Epres mascarponés torta

Idén ünnepeltük hàzasságunk 8.évfordulóját! Ezen csodás alkalomból készítettem csodás Férjemnek ezt a lágy,selymes tortát.
Hozzávalók:
3 tojás
3dkg xilit
3dkg tönköly fehérliszt
Krém:
25dkg mascarpone
1 k.k édesítő
20dkg szamóca
1 cs (20g) zselatin
4 dl tejszín
2 cs habfixáló
Díszíteni
2 dl tejszín
25 dkg szamóca
A piskótához a tojásokat kettéválaszjuk. A sárgáját kikeverjük a xilittel és a lisztet hozzáadjuk,a habot felverjük és a sárgájás keverékbe forgatjuk. 180 fokos sütőben,szív alakú kapcsos tortaformában 10 percig sütjük, majd visszavesszük 150 fokra. Kb 20 perc innentől.
A krémhez a mascarponét kikeverjük az édesítővel. A szamócát kissé összeturmixoljuk,szűrőben lecsepegtetjük,levét felfogjuk,mert kelleni fog.
A zselatint összesen fél dl folyadékban (víz és a szamóca leve,megdusszasztjuk majd kis lángon feloldjuk. Kanalanként hozzáadjuk a szamóca pürét,majd a mascarponét.
A 6 dl tejszínt felverjük egyben,hozzáadjuk a habfixálót. Ebből 4 dl-nyit a mascarponés krémhez keverjük.
A tortalapot visszatesszük a formába,  aminek az oldalat folpackkal körbe béleljük. Szamócàk vágott felével kifelé "odaragasztjuk" a forma oldalához körben. A krémbet beleöntjük,elsimítjuk,figyelve arra,hogy a szamócák közét is kitöltse. Tetejét eperrel és tejszínhabbal díszítjük.
Hűtőbe tesszük fél napra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése