"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Kelkáposzta főzelék

 
Nagyon szeretjük a főzelékeket
, főleg azokat ami a blogomon megtalálható, de még van néhány, amit szoktam főzni. Ez az egyik kedvenc. Bár nem sok olyat tudok mondani, amit nem szeretek/szeretünk. Talán a répafőzelék, mert édes. ÉS olyan fura...
Hozzávalók:
1 közepes kelkáposzta
5 szem burgonya
Só, bors, őrölt kömény
Rántáshoz:
Liszt
Olaj
1 Hagyma
2 gerezd fokhagyma
A káposztát megszabadítjuk a külső csúnya levelektől, negyedeljük és megmossuk, majd csíkokra vágjuk. Ha öreg a  káposzta először leforrázzuk, hogy ne legyen keserű. Ehhez vizet forralunk és beletesszük a káposztát egy forrásig, majd leszűrjük. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk. Ezután feltesszük hideg vízben főni a káposztával. Sót, borsot, köményt adunk hozzá. Amikor mindkettő puha, berántjuk. Magyaros rántást készítünk amihez a tűzről lehúzva 1 kk pirospaprikát is rakunk.Ezt a forrásban lévő káposztához adjuk kevergetve azt.
Adhatunk hozzá pörköltet, sült húst, sült virslit vagy sajttal töltött pulykamellet akár.

2 megjegyzés: