Indiai kacsacomb sült káposztával

 
Fűszerház újabb kellemes ízvilágot varázsolt a konyhámba. Az indiai konyha kellően fűszeres, és erőteljes ahhoz, hogy magyar konyha rajongó lévén, ez is elvarázsoljon.Az indiai szárnyas keveréket leginkább kacsára tudtam elképzelni, ezért be is szereztem néhány combot. A fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöltem a lemosott, tisztított, szárazra törölt kacsa combokat és állni hagytam 1 órát. 
Mostanság nagy barátok vagyunk a sütőzacskóval, mert isteni, szaftos ételek készíthetők benne, tehát ezt is abban sütöttem. A zacskóba helyeztem a combokat, beleszeleteltem 1 paradicsomot, hogy még szaftosabb legyen a végeredmény. Lezárás után, tepsibe helyezve, megszurkálva a  zacskót, nem sokkal több, mint 1 óra alatt omlósra sütöttem. Miközben készült, tört burgonyát készítettem és a hússal egy időben megsütöttem a káposztát. Ehhez egy ecet-olaj alapú öntetet készítettem, összekeverve a sót, cukrot, ecetet, olajat, őrölt köményt és vizet. A káposztát vékony cikkekre vágtam, tepsibe fektettem és az öntettel alaposan meglocsoltam majd betoltam a hús alá a sütőbe. Kb egy időben készült el.

5 megjegyzés: