"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Brokkolis csirkemell

Egy végtelenül egyszerű, de ízvilágában annál különlegesebb étel ez. Férjem kedvenc fűszere a bazsalikom, amely ezt húst is feldobja. A zöld brokkolihoz, gondoltam "jól áll" a zöld bazsalikom. Nem tévedtem. Vendégváráshoz is kitűnő étel. Nem kell sokat vesződni Vele, csak összerakni és míg sül, készülhet a többi étel. 
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
50dkg brokkoli
1 marék friss bazsalikom
20 dkg sajt
Só, bors
Kevés vaj 
 
Sós vizet forralunk, amiben a brokkolit előfőzzük.
A csirkemellet szeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. (Nem szükséges elősütni, de, ha valaki ragaszkodik hozzá, serpenyőben, forró vajon hirtelen mindkét oldalát 1-1 perc alatt megpiríthatja).
Egy tepsit kivajazunk és belefektetjük egymás mellé a húsokat. Megszórjuk az apróra vágott friss bazsalikommal, ráhalmozunk a leszűrt brokkoliból, annyit, amennyi csak ráfér és reszelt sajttal befedjük. Közepes hőfokon kb fél óráig sütjük. 
Én rizzsel tálaltam, de burgonyapürével, petrezselymes vagy sült krumplival is tökéletes az összhang.

6 megjegyzés:

  1. Hű de mesésen néz ki, bár a brokkolit én karfiolra cserélném mert azt jobban szeretem

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta és finom, hasonlót már készítettem én is!

    VálaszTörlés
  3. Leírtam egy jó nagy regét e finomság mellé, de nem tudom miért dobta el :((( Egyszóval, imádom, szeretem és én is szoktam ilyen gyors és fincsiket készíteni. Brokkoli imádó vagyok/- vagyunk.

    VálaszTörlés
  4. Hmmm, ez tényleg fini lehet!
    Itt is köszi a gratulációt! Ééééés csak nem Nálatok is esetleg? :)

    VálaszTörlés