Egy végtelenül egyszerű, de ízvilágában annál különlegesebb étel ez. Férjem kedvenc fűszere a bazsalikom, amely ezt húst is feldobja. A zöld brokkolihoz, gondoltam "jól áll" a zöld bazsalikom. Nem tévedtem. Vendégváráshoz is kitűnő étel. Nem kell sokat vesződni Vele, csak összerakni és míg sül, készülhet a többi étel.
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
50dkg brokkoli
1 marék friss bazsalikom
20 dkg sajt
Só, bors
Kevés vaj
Sós vizet forralunk, amiben a brokkolit előfőzzük.
A csirkemellet szeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. (Nem szükséges elősütni, de, ha valaki ragaszkodik hozzá, serpenyőben, forró vajon hirtelen mindkét oldalát 1-1 perc alatt megpiríthatja).
Egy tepsit kivajazunk és belefektetjük egymás mellé a húsokat. Megszórjuk az apróra vágott friss bazsalikommal, ráhalmozunk a leszűrt brokkoliból, annyit, amennyi csak ráfér és reszelt sajttal befedjük. Közepes hőfokon kb fél óráig sütjük.
Én rizzsel tálaltam, de burgonyapürével, petrezselymes vagy sült krumplival is tökéletes az összhang.
Hű de mesésen néz ki, bár a brokkolit én karfiolra cserélném mert azt jobban szeretem
VálaszTörlésNagyon guszta és finom, hasonlót már készítettem én is!
VálaszTörlésVár nálam egy díj :)
VálaszTörlésLeírtam egy jó nagy regét e finomság mellé, de nem tudom miért dobta el :((( Egyszóval, imádom, szeretem és én is szoktam ilyen gyors és fincsiket készíteni. Brokkoli imádó vagyok/- vagyunk.
VálaszTörlésHmmm, ez tényleg fini lehet!
VálaszTörlésItt is köszi a gratulációt! Ééééés csak nem Nálatok is esetleg? :)
:-)))
VálaszTörlés