Bolognai és tejszínes-gombás lasagne

 
Tészta-tészta-tészta... Amint látjátok, imádjuk. Minden formáját és ízét.
Sajnos sok fotóval nem tudok szolgálni, mert családi összejövetel volt és amint kivettem a sütőből és
 felvágtuk, el is fogyott mindkét tepsivel. Kétféle készült. Az egyik a hagyományos bolognai ízesítéssel, a másik pedig tejszínes-gombás.
Hozzávalók a bolognaishoz:
12 db lasagne tészta lap
1 hagyma
60 dkg darált hús
2 sűrített paradicsom
Ketchup
Só, bors, oregánó, bazsalikom
Besamell mártás (4 ek liszt, 10dkg teavaj, tej, só, bors, szerecsendió)
Reszelt sajt
A  hagymát apróra vágva üvegesre pároljuk, megpirítjuk rajta a húst. Ha fehér, hozzáöntjük a paradicsom pürét, amivel még egy kicsit összepirítjuk. Felengedjük 4-5 dl vízzel, ízesítjük a fűszerekkel - nem spórolva azokkal- és készre főzzük. 
Eközben elkészítjük mindkét adag besamell mástást. 4 e.k lisztet a vajon megpirítunk és folyamatos keverés mellett annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk. Felforraljuk, sóval, fehér borssal, szerecsendióval ízesíthetjük.
Kivajazott tepsibe vagy jénaiba fektetünk 4 tésztát, megkenjük a besamellel, a hús harmadát szétosztjuk rajta, rétegezzük tészta-hús-tészta-besamell-hús-reszelt sajt. Fél óra alatt készre sütjük
Hozzávalók a gombáshoz:
12 db lasagne lap
1 hagyma
60 dkg darált hús
40 dkg gomba
0,5 dl főzőtejszín
Só, bors
Besamell mártás
A gombás teljesen így készül, azzal a különbséggel, hogy a gomba, majd a hús pirításával kezdünk.

3 megjegyzés:

  1. Micsoda gazdag töltelék! Finom és laktató étel, annyi szent.:)
    Csodás a tetején a megpirult sajt!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet, szeretem az ehhez hasonló ételeket

    VálaszTörlés