"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Spárgakrém leves

Életemben először készítettem ilyet, lehet, hogy utoljára is! Elég semleges íze van, Mi pedig nagyon fűszeresen eszünk. Aki viszont kedveli a nagyon lágy ízeket, annak szívből ajánlom.
Hozzávalók:
1cs zöld spárga
só, cukor
1 ek. keményítő
Fél doboz tejföl
A spárga végén lévő virág szerű részt levágjuk, félretesszük. Megpucoljuk a maradék részt, aminek a puha részét kb 2 cm-es darabokban fakékba darabolunk. Kb 1 liter cukros-sós vízben megfőzzük. Elvileg a sípokat külön kellene megfőzni, de Én egyszerűbbnek láttam a többivel együtt és utána kiválogattam. Mikor ezt kiszedtem, az egészet összeturmixoltam. A keményítőt kevés vízzel kikeverve hozzáöntöttem a leveshez. Egyet forralunk rajta majd a tejfölt kikeverjük kb ugyanannyi levessel, hogy ne hidegen tegyük bele, mivel akkor kicsapódik. Ha is megvan, ismét turmixolunk rajta.
Spárga sípokkal, rezselt füstölt sajttal tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Spárgát kedvelem, bár férjem szerint fű íze van :)
    Levesnek egy jó betéttel megeszem. Kitartást egy próbát még megér, de nem levesnek.
    Egyébként tök guszta

    VálaszTörlés
  2. Nem fogott meg annyira! Tuti nem veszek többet!

    VálaszTörlés