Idén először Én is készítettem töklámpást. Eddig sosem jutott eszembe,de most a gyerekek miatt jó mókának gondoltam.
Nagy sikere lett.
Bár megenni nem szokás,de mégis úgy gondoltam,helye van itt!
"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."
Arany János: A walesi bárdok
Drága Kincsünk 2 éves lett
Még csak most született... És máris egy fecsegő,örökmozgó,gyönyörű és okos nagylány!
Isten éltessen sokáig Életünk!
Az egyik torta,mert azt kérte,hogy katicásat csináljak neki,én pedig szót fogadtam:
Sima piskótás csoki torta.
A másik pedig Bogyó és Babócával. Eme két mesefigurát kivételesen vettem(ezert nincs is a tortán,csak amit én készítettem),mert a többi mellett és persze egy kicsi és egy pici mellett már nem volt rá időm. Ez pedig "méteres kalács" ízű.
Isten éltessen sokáig Életünk!
Az egyik torta,mert azt kérte,hogy katicásat csináljak neki,én pedig szót fogadtam:
Sima piskótás csoki torta.
A másik pedig Bogyó és Babócával. Eme két mesefigurát kivételesen vettem(ezert nincs is a tortán,csak amit én készítettem),mert a többi mellett és persze egy kicsi és egy pici mellett már nem volt rá időm. Ez pedig "méteres kalács" ízű.
Torta tavaszi hangulatban
A torta 3éves szülinapra,megrendelésre készült,az íze pedig narancsos-csoki volt,mint a babaváró tortáé.

Gólyahír
Bár tény és való,hogy ritkán posztolok,az utóbbi időben még ritkábban. Ennek nem más oka van,mint második lányunk érkezése,aki 2013.08.28.-án,megvárakoztatva Mindenkit,meglátta a napvilágot!
Igérem,amint tudok,jövök. Még,ha sütni,főzni ritkábban is lesz időm,halomra állnak a gépemen a posztolni valók...
Eper torta
Ez a torta sem ma készült mar. Talán meg kicsi lányunk keresztelőjére. Egyszerű és finom. Akkor még nem igazán értékelte a színeket és mintákat,így nem burkoltam.
Hozzávalók:
Tészta
1nagy tejföl
3tojás
15e.k liszt
15e.k cukor
15e.k dió
3k.k szódabikarbóna
Krém
2cs epres puding
8dl tej
25dkg margarin
25dkg porcukor
60dkg eper
Tetejére:
Eper
1cs színtelen tortazselé
2,5 dl víz
A laphoz az összes hozzávalót összekeverjük és sütőpapíros, 26-os formába egészben megsütjük, majd 3-ba vágjuk.A pudingot kikeverjük 2 dl tejjel,majd a többivel és kevergetve felfőzzük. Kihűtjük. Kanalanként adagolva hozzákeverjük a kihabosított porcukros margarint.
Betöltjük a tortat. Lap,1/3krém és a krémbe emeletenként apróra darabolt epreket nyomkodunk.... A krém 1/3-át a tetejére és díszítésnek használjuk fel.
Kirakjuk eperrel, a tortazselét elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint és a közepétől indulva ráöntjük. néhány órára hűtőbe tesszük.
Babaváró torta, narancsos-csokoládé
Mely nap is lehetne szebb,egy babaváró torta publikálására,mint az,amikor az illető kisember megérkezett?!
Isten hozott a nagyvilágban,Drága Aliz!!!!
Szóval történt,hogy meghívást kaptam ebbe a buliba,melyet örömmel fogadtam. Mivel nem akartam üres kézzel menni,vállaltam az ünnepeltek tortáját. Rendeltem hozza kiszúrókat és izgatottat vártam,hogy elkészítsem életem első babaváró tortáját.
Tészta:
200 g cukor+ 80 g a habba
320 g liszt
30g kakaó
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás
1 cs sütőpor
Locsolni 1narancs leve
Csoki krém:
4dl tej
1csoki puding
12,5dkg margarin
12,5dkg porcukor
Narancs zselé:
4dl narancslé
1narancs reszelt héja
1vanília puding
4e.k cukor
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval felverjük, a végén a cukrot is hozzáadjuk. Az olajat, sárgáját,tejet habverővel egyneművé keverjük. Hozzáadagoljuk a lisztet,kakaót,sütőport és habverővel ezt is kikeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a habot is. 26-os tortakarika aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, felhúzzuk az oldalán és 180fokos sütőben, tűpróbáig sütjük. Ha megsült, rácsra borítjuk, kihűtjük, 3-ba vágjuk.Közben a krém is készül. A csoki pudingot felfőzzük a tejjel. A margarint habosra keverjük a porcukorral. A narancslét a vanília pudinggal és cukorral, narancs héjjal felfőzzük. Kihűtjük ezeket.
A torta lapokat meglocsoljuk a narancs levével.
A kihűlt csokipudinghoz kanalanként adagoljuk a vajat részt és simára keverjük.
Ha minden megvan,két habzsákba vagy kivágott sarkú zacskóba toltjuk a csokis és a narancsos krémet. A tésztán körkörösen nyomunk felváltva a kétféle krémből csíkokat. A következő emeleten is megismételjük. A tetejét, és körbe,csokikrémmel vonjuk be.
Fondantból előző este kiszúrtam a formákat,kivágtam a betűket. Kb 50dkg-ot kinyújtottam a torta magassága 2x+26. Bevontam a tortat,körbe egyenletesen levágtam,miután mindenhol ráigazítottam a tortára. Egy kisebb db rózsaszín bevonóból akkora "kígyót sodortam,ami körbeéri a tortát. Odaragasztottam és mintázóval megnyomkodtam. A kiszúrt babás mintákat vízzel ragasztottam a tortára.
Rakott karfiol
Aki a karfiolt szereti, annak ez egy kiváló, viszonylag gyors és egyszerű étel. Én mindent szeretek ami karfiolos, ezt pedig különösen. A titka a sok bors és a fokhagyma.
Hozzávalók:
1 fej karfiol, kb 1 kg mindennel
60 dkg darált hús
2kanál fűszerpaprika
3 e.k olaj
2 tojás
2marék rizs
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy tejföl
Só, bors
Zsemlemorzsa,vaj a kikenéshez
A hagymát finomra vágva olajon megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst amit fehéredésig kevergetve pirítunk. Ízesítjük sóval, jó sok borssal és a végén zúzott fokhagymával és piros paprikával. Eközben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben félpuhára főzzük.Kifőzzük a rizst, leszűrjük.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit (normál méretű) kivajazunk és zsemle morzsázunk. Ezt Én minden rakott ételnél alkalmazom, mert finom "kérget" ad az ételnek.
A hús, ha már langyos, hozzákeverjük a rizst és a tojásokat. Kóstoljuk, ízesítjük, ha kell.
Tálba rétegezzük. Karfiol, hús, karfiol és a tetejére kenjük az egész doboz tejfölt. 180 fokon, felül pirítva kb fél óra alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)