Hozzávalók:
10 dkg dió
10 dkg vaj
5 dkg cukor
10 dkg barna cukor
20 dkg finomliszt
2 kk. sütőpor
0,5 kk. szódabikarbóna
1 kk. őrölt fahéj
1 citrom
25 dkg alma
1,5 dl tej
10 dkg joghurt
1 tojás
Ezt a sütit akkor készítettem, mikor Kiskonyhám ízei Biankáék jöttek hozzánk, de azóta feledésbe merült. Ha jól emlékszem ízlett Mindenkinek.
Egyszerű viszonylag az elkészítése, de azoknak a háziasszonyoknak, akiknek az új konyhájukban még alig van edény, azt javaslom gondolják meg. Púposan állt a mosogatnivaló, miután kész lettem, mert annyi felé kell külön keverni az anyagokat. Ezt leszámítva szeretjük.
Sütőt előmelegítjük.
A diót egy serpenyőben megpirítjuk pár perc alatt, majd egy evőkanálnyi cukorral megőröljük (pesze ez is egy + kellék, mert a gépet is el kell mosni). Én nagyobb darabosra hagytam, mert szeretjük érezni a diót. A vajat felolvasztjuk egy másik edényben. Egy harmadik edénybe mehet a liszt, szódabikarbóna, fahéj, dió és a reszelt ciromhéj.
Jöhet a negyedik tál.
Ebbe reszeljük a megtisztított almát, lehet héjastul, majd meghintjük a citrom levével, hogy ne barnuljon.
Na és most mi kell???? Egy ötödik edény! Hmm!. Ebbe mennek a nedves hozzávalók: tej, joghurt, maradék cukrok, tojás, olvasztott vaj. Kézi habverővel összekeverjük őket. Ezután a lisztes keverékhez hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, majd az almát.
Papírkapszlival kibélelt muffin formákba kanalazzuk és megsütjük 200 fokon.
Mikor kisűl, még nagyon könnyen szétesik és kicsit krémes a belseje, de, ha kihűlt, gyönyörűen kivehető a papírból.