
Volt otthon egy csomag réteslapom, mert a baklavához nem tudtam, hogy mennyit fogok elhasználni.
Gondoltam kezdek vele valamit. Imádjuk a rétest, ha arra esett a választás! A meggyes adott volt, mert kedvenc, a másikhoz pedig
Puszedlitől vettem az ötletet.
Hozzávalók:
1 cs. 8 lapos réteslap
fél doboz tejföl, ugyanannyi olajjal kikeverve
Meggyeshez:
70 dkg magozott, lecsepegtetett meggy
5 e.k. cukor
5 e.k. morzsa
Rizses-almáshoz:
0,5 liter tej
2marék rizs
4 e.k. cukor
2 alma
1 citrom héja (legközelebb a levét is beleteszem)
1 vaníliás cukor
fahéj
Egy lapot tiszta konyharuhára fektettem és megkentem az olajos tejföllel. Erre ment a következő lap, ami kb 5 cm-rel bentebb kezdődött, mint az első, hogy a szélek ne fedjék egymást. A felém eső szélét morzsával megszórtam és ráhalmoztam a tölteléket, a konyharuha segítségével feltekertem, kivajazott tepsibe tettem és megkentem olvasztott vajjal. 190 fokon aranybarnára sütöttem. Szeleteléssel várjuk meg, míg kihűl.
Meggyes töltelék:
A meggyet, a morzsát és a cukrot alaposan összekeverjük.
Rizses-almás:
A rizst a cukorral, van cukorral, citrom héjjal, fahéjjal a tejben puhára főzzük. Ha levettük a tűzről, belekockázzuk a megpucolt almát és langyosra hűtjük.