Eper torta

Ez a torta sem ma készült mar. Talán meg kicsi lányunk keresztelőjére. Egyszerű és finom. Akkor még nem igazán értékelte a színeket és mintákat,így nem burkoltam.
Hozzávalók:
Tészta
1nagy tejföl
3tojás
15e.k liszt
15e.k cukor
15e.k dió
3k.k szódabikarbóna
Krém
2cs epres puding
8dl tej
25dkg margarin
25dkg porcukor
60dkg eper
Tetejére:
Eper
1cs színtelen tortazselé
2,5 dl víz
A laphoz az összes hozzávalót összekeverjük és sütőpapíros, 26-os formába egészben megsütjük, majd 3-ba vágjuk.
A pudingot kikeverjük 2 dl tejjel,majd a többivel és kevergetve felfőzzük. Kihűtjük. Kanalanként adagolva hozzákeverjük a kihabosított porcukros margarint.
Betöltjük a tortat. Lap,1/3krém és a krémbe emeletenként apróra darabolt epreket nyomkodunk.... A krém 1/3-át a tetejére és díszítésnek használjuk fel.
Kirakjuk eperrel, a tortazselét elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint és a közepétől indulva ráöntjük. néhány órára hűtőbe tesszük.



1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Szerkesztő!

    A színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.

    Az együttműködését előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:

    Kovács Zsolt, Projektvezető

    iNNOField Kft

    VálaszTörlés