VKF 38. Csokis-zabpelyhes

Egyszerű, finom és egészséges. Ez jellemzi ezt a desszertet! És még akkor arról nem is beszéltünk, hogy mennyire egyszerű elkészíteni és nem mellesleg nagyon jól tárolható. Nem szárad ki és nem lesz gumis. Ezekkel az érvekkel remélem sokatokat meggyőztem, hogy érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
7,5dkg zabpehely
7,5dkg teljes kiörlésű liszt
1 kk szódabikarbóna
2 púpos kanál púpozatlan "igazi" kakaó
5 dkg fekete csokoládé
15 dkg puha vaj
15 dkg méz
1 tojás
5 dkg zabpelyhet pár perc alatt serpenyőben illatosra pirítunk, langyosra hűtjük, porrá daráljuk. Két tálban keverem. Az egyikbe mehet a zabpehelylisztem, a maradék zabpehely, a teljes kiőrlésű liszt, szódabikarbóna, kakaó és a falatokra vágott étcsoki. A másik tálban habosra keverem a mézet, vajat, tojást.
Kézzel diónyi golyókat formálunk belőle, sütőpapíros tepsibe tesszük és kb fél cm vastagra lenyomkodjuk. 200 fokon 8 percig sütjük. Megvárjuk míg kihűl, csak utána vesszük le a tepsiről.

9 megjegyzés:

  1. Engem meggyőztél! És mézzel készült...nagyon örülök! :)))

    VálaszTörlés
  2. Ki fogom próbálni, nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Mézi! Én a kávét is szigorúan csakis mézzel iszom! :-)
    Ami! Nem bánod meg!

    VálaszTörlés
  4. Tényleg nagyon finom én ettem is belőle vagy csak haonlót, de az is fincsi volt :))))

    VálaszTörlés
  5. Mi is szeretjük a zabpelyhes kekszeket:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó recept, én is teljesen meglettem győzve.:))

    VálaszTörlés
  7. Mézzel ilyet még nem sütöttem-kipróbálandó-köszi!!:))

    VálaszTörlés
  8. Diácska!

    Rég jártam erre.
    Örvendek, hogy visszatértél, és van konyhád. Tudom mit jelent...
    Már régebb én is készítettem zabpelyhes puszedliket de nem volt bátorságom feltenni...
    Pedig finomak voltak, mind elfogyott...
    Kétfélét készítettem kakaóst és eprest.
    Pudingport használtam a színezésére.
    Majd megmutatom!

    VálaszTörlés