Dán fahéjas tekercs

Végre elkészűlt nálam is a kiszemelt csiga, amit utoljára Nikinél láttam. Régóta szemeztem vele a könyvben, csak mindig elmaradt valamiért.
Finom lett nagyon és annyira egyszerű a tésztája, hogy szinte magától elkészűlt.
Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg vaj
40 dkg liszt
1 kk sütőpor
0,5 kk szódabikarbóna
5 dkg cukor
15 dkg joghurt
1,5 dl tej
Töltelék:
10 dkg cukor
2 kk őrölt fahéj
Kenéshez:
4 ek tejszín
2 ek barna cukor

A vajat felolvasztjuk és kicsit meghűtjük. Összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukot majd hozzáadjuk a joghurtot, tejet és 3 ek híján a vajat. Összegyúrjuk és mivel gyorsan összeáll, már nyújthatjuk is a lisztezett deszán. Juci azt írja a könyvében, hogy 20*30-as méretűre nyújtsuk, de Én sok kicsi csigát akartam, így hosszabb lett. Megkenjük a maradék vajjal, megszórjuk a töltelékkel, amit egyenletesen elosztunk rajta. Hosszabb oldalánál feltekerjük szorosan (na ez nem jött össze :-) ), majd felszeleteljük. Én ujjnyi vastagra vágtam és pont jó lett. Sütőpapíros tepsibe egymás mellé fektetjük és megkenjük a tejszínes keverékkel. 20-25 perc alatt készre sütjük 200 fokon. 
Nézzétek el a béna képeket, de sajnos nem maradt rá idő, mert elfogyott....



7 megjegyzés:

  1. Nekem is kell egy ilyen!!!! :)
    na jó,majd sütök :):)
    Nikinél már én is megcsodáltam,és készülök is sütni,egyszer majd csak elkészül:):)
    Nagyon guszta!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták lettek a csigáid!!! Nikinél is megcsodáltam, de most már muszáj lesz nekem is sütni egy adagot.:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! :-)
    Tényleg gyorsan elkészül, nyugodtan vágjatok bele! Na azért Nikinél sokkal gusztább, mert tényleg most nagyon béna képeim lettek!

    VálaszTörlés
  4. Hű nagyon-nagyon guszta. Én is szívesen ennék belőle :)

    VálaszTörlés
  5. Fincsiii! :)) Reggeliznék most néhány ilyet. :)

    VálaszTörlés
  6. Hmmm, egy bögre tejjel igazi reggelinek való!

    VálaszTörlés
  7. Összefut a nyál a számban :)

    VálaszTörlés