Ez egy egyszerű, de nagyon finom és szerintem különleges süti. Weddings recept, nem a sajátom. Bocsánat, hogy ilyen kis adagot fényképeztem, de az egész tepsiből ennyit tudtam megmenteni...
Hozzávalók
30 dkg rétesliszt
20 dkg kristálycukor
1 csomag sütõpor
0,5kg túrót (legjobb a zsíros házi tehéntúró),
Mazsola
1 üveg magozott meggy
1 citrom reszelt héja
Háromnegyed liter tej
3 tojássárgája
2 kanál kristálycukor
30 dkg réteslisztet, 20 dkg kristálycukrot és 1 csomag sütõport jól összekeverünk. Felét beletesszük egy alaposan kivajazott tepsibe, utána rámorzsolunk fél kg túrót (legjobb a zsíros házi tehéntúró), mazsolát, egy üveg magozott meggyet, és egy citrom reszelt héját rászórjuk. Ezután rászórjuk a liszt másik felét is egyenletesen. Háromnegyed liter tejet, 3 tojássárgáját, 2 kanál kristálycukrot erõsen összekeverünk, és ráöntjük elosztva a tetejére. 45 percig lassú tûzön sütjük.
Nagyon guszta lett a te rétesed is, biztos fincsi meggyesen!
VálaszTörlésAmit észrevettem, hogy te több tejjel készíted...
Köszönöm!
VálaszTörlésAkkor azért tűnik olyan "nedvesebbnek" az enylém tésztája!