Lecsó

Kedvenc nyári "eleségünk" a lecsó! Ebben az időszakban ilyenkorra már a könyökünkön szokott kijönni ez az étel, de idén most készítettem először, amikor is, mintha a fogam húzták volna, olyan érzésem volt az alapanyagok megvásárlásánál. Iszonyat, hogy nyár kellős közepén a paprika 800Ft, a paradicsom pedig 700Ft/kg. Ne, de lecsót enni KELL! 
Hozzávalók:
Olaj
2 fej hagyma
1,5 kg paprika
1,5 kg paradicsom
6 szál virsli
5 tojás
Só, bors
Az elkészítése végtelenül egyszerű. Zöldségeket megmossuk, hagymát fél karikára a paprikát, paradicsomot olyan 2 cm-es kockákra vágjuk.
Olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, mellyel félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsom kockákat is. Sózzuk, borssal ízesítjük és míg teljesen össze nem esik, kevergetve főzzük, miközben a karikára vágott virslit beletesszük. A tojásokat annyi csipet sóval felverjük, ahány tojás van. Folyamatos keverés mellett a lecsóhoz adjuk. Egy forralás után kész! 
A lecsó elmaradhatatlan tartozéka a friss kenyér és az Erős Pista!